Gerechtelijke incasso

Gerechtelijke incasso's van A tot Z: Wij regelen het voor u.

De Voordelen van Gerechtelijke Incasso bij Recht Incasso

Bij Recht Incasso bent u aan het juiste adres voor een doeltreffende gerechtelijke incasso. Een onbetaalde factuur kan uw cashflow en bedrijfsvoering ernstig verstoren. Na een mislukte minnelijke incasso is de gerechtelijke procedure vaak de laatste maar meest effectieve optie. Onze ervaren specialisten, gesteund door meer dan 8 jaar ervaring, zorgen ervoor dat het traject soepel en transparant verloopt dankzij een ‘no cure, no pay’-beleid.

Het Belang van Een Goed Voorbereide Incassoprocedure

Een gedegen voorbereiding is de sleutel tot het succes van elke gerechtelijke incasso. Voorafgaand aan het proces wordt er grondig onderzoek gedaan naar de financiële status en betalingshistorie van de debiteur. Dit stelt ons in staat om u te voorzien van een risicoanalyse en kostenschatting.

Stap 1

Het eerste cruciale element in de gerechtelijke incasso is de dagvaarding. Dit is de formele oproep aan de debiteur om voor de rechtbank te verschijnen. In deze dagvaarding worden alle kostenposten opgesomd: van de hoofdsom tot de buitengerechtelijke incassokosten en de rente. Bovendien wordt hierin ook de eis gesteld dat de debiteur de kosten van de gerechtelijke procedure, zoals griffierechten en deurwaarderskosten, moet vergoeden.

Stap 2

Na het uitbrengen van de dagvaarding heeft de debiteur de mogelijkheid om te reageren, dit heet de conclusie van antwoord. Hierin kan de debiteur zijn of haar kant van het verhaal doen. Vervolgens krijgt de eisende partij weer de kans om te reageren via een conclusie van repliek, gevolgd door een conclusie van dupliek van de debiteur. Dit staat bekend als de conclusie-wisseling, waarna de rechter uiteindelijk een vonnis velt.

Stap 3

Het vonnis is de uiteindelijke beslissing van de rechter. Hierin staat wie er in het gelijk wordt gesteld en welke financiële verplichtingen er gelden voor de debiteur. Doorgaans moet de verliezende partij ook de kosten van de rechtszaak dragen.

Stap 4

Zodra het vonnis is uitgesproken, is het tijd voor de uitvoering hiervan. De gerechtsdeurwaarder gaat aan de slag om de uitspraak te effectueren. Dit kan resulteren in het leggen van beslag op roerende of onroerende goederen, banktegoeden en andere eigendommen van de debiteur.

Inzicht in Financiële Risico's en Kosten

Bij gerechtelijke incasso zijn financiële risico’s onvermijdelijk. Voordat we aan de procedure beginnen, ontvangt u van ons een gedetailleerde kosten-batenanalyse. Deze omvat de gerechtelijke incassokosten, griffierechten en de kosten van de deurwaarder, die vastgesteld zijn volgens landelijke normen.

Het Voorschot en Kostenverhaal

Voor aanvang van de procedure vragen wij een voorschot om de initiële kosten te dekken. Dit wordt gebaseerd op het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarder (Btag). Dit voorschot wordt doorgaans verhaald op de debiteur gedurende de procedure.

Gerechtelijke incasso (3)

Maximale Efficiëntie via Gerechtelijke Incasso

De gerechtelijke incasso is een krachtig instrument om uw debiteur tot betaling te bewegen. Door voor Recht Incasso te kiezen, bent u verzekerd van een efficiënte, transparante en klantgerichte aanpak. Zet vandaag nog de eerste stap naar een effectieve gerechtelijke incasso!